Поради щодо вибору акваріума.

Вибір акваріума це дуже важливий і відповідальний крок. Часто, неправильно обраний акваріум, стає джерелом роздратування та розчарування. Щоб такого не сталося, ви маєте для себе визначити два основні фактори: 

  1. Де ваш акваріум буде розташований?
  2. Хто буде жити у вашому акваріумі.

Відповідь на ці питання дасть вам змогу обрати акваріум, який стане для вас розрадою!

Розташування акваріуму. В першу чергу оберіть місце де ви поставите акваріум. Уникайте потрапляння на акваріум прямих сонячних променів (біля чи навпроти вікон, на підвіконні), надлишок світла спровокує посилений ріст зелених водоростей і чистити акваріум доведеться частіше. Не встановлюйте акваріум у місцях, де його можна зачепити, або де він буде заважати вільному пересуванню (побіля дверей, у вузьких коридорах). Не бажано встановлювати акваріум біля нагріваючих чи охолоджувальних приладів (плита, обігрівач, батарея, під кондиціонером), тому, що перепади температури можуть негативно вплинути на почуття мешканців акваріуму. Також, не варто ставити акваріум поблизу джерел звуку (телевізор, музикальний центр, тощо) через те, що рибки будуть лякатися і ховатимуться. Ще одним з критеріїв вибору місця для акваріума є наявність розеток. Для повністю обладнаного акваріума знадобиться 3-5 розеток.

Вибір рибок. Якщо з місцем визначилися, час обрати рибок! Від того яких рибок ви оберете буде залежати розмір, оформлення, обладнання акваріуму. Пам’ятайте, при виборі рибок обов’язково враховуйте їх розмір у ДОРОСЛОМУ стані. Чим більша рибка, тим більше їй потрібно місця.  Якщо збираєтесь посадити в акваріум багато різних видів, то з’ясуйте  чи вживуться вони разом (є мирні рибки, є агресивні, а є хижаки), чи підходять їм однакові умови (температура, жорсткість, рН), наскільки вони соціальні (є стайні рибки (від 7 шт.), є сімейні (3-5 шт.), є одинаки), який в них раціон харчування (рослинний, тваринний). 

Якщо ж ви дуже хочете мати вдома акваріум, але часу та натхнення для поміркованого вибору місця, населення, оформлення та обладнання немає, не журіться. Зараз є багато спеціалістів, що зроблять це за вас! «Акваріуми під ключ» з кожним роком стають все більш популярними. Спеціалісти допоможуть вам розв’язати всі питання з встановленням, оформленням та обладнанням акваріуму. Також вони можуть взяти на себе функцію обслуговування вашого акваріуму. Ви отримаєте величезне задоволення від споглядання чудового, чистого та охайного акваріума без необхідності самотужки його чистити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *